• -4,58 лв.
  • Нов
  • -4,58 лв.
  • Нов

Комплект: Властелини на времето

45,80 лв.
41,22 лв. Спести 4,58 лв.
С вкл. данък

Възраст: 12+

Автор: Наталия Шчерба

Издателство: Архипелаг

Година на издаване: 2024 г.

Издание: твърди корици

Брой страници: 304 + 304 

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Часовият ключ

Василена е обикновено земно момиче, което живее с баба си Марта. Но неочаквано научава, че нейният баща е влиятелен маг от Ефлара. Той е времелин, тоест властелин на времето, и живее в паралелен магиичен свят на земния, създаден със спецален способ за времево отместване.

Василена при странни и опасни обстоятелства попада в изумяващата среда на времелини, феи и лютове, където се оказва въвлечена във вражди и битки, и не може да избегне ролята си в тях. Дори приятелите, които намира там, не успяват да разберат коя е тя самата. Обкръжена от подкрепа, враждебност и подозрения, тя самата не умее нищо или... само така изглежда. Дали е шпионка, внедрена от баща си, който се стреми към върховната власт? Или тя самата е могъща времелинка, която бързо напредва в своите умения? Ще може ли да спаси Ефлара и земята, която там наричат Тера, от катастрофален сблъсък? Василена не знае, но ù предстои да направи всичко възможно за това!

Кристалното сърце

Двата свята – Тера и Ефлара, неумолимо се приближават един към друг и заплахата при сблъсъка единият да погълне другия става все по-реална. Само легендарното Пурпурно цвете, което разцъфва веднъж на хиляда години, може да предотврати катастрофата, ако пазителите на Ключовете единодушно пожелаят Времевото отстояние отново да се увеличи. Затова Василена и останалите пазители отиват на мястото, където се очаква то да разцъфне.

Но враждата помежду им пламва с нова сила.

Неочаквано не друг, а старият враг на времелините – Великият дух Астрагор, се съгласява да им помогне. Но той има собствен интерес и цената, която трябва да платят за „добрината“ му, е много висока.

Ще успеят ли приятелството и любовта да помогнат на пазителите на Ключовете в отчаяния им порив да спасят двата свята?

И какво е ужасното проклятие на Черния ключ?