• Нов

Комплект "Съдбата на Светлородните"

62,97 лв.
С вкл. данък

Автор: Любомир Кючуков

Издателство: Vision Books

Издание: меки корици 

Брой страници: 393 + 400+ 448

Tags: No tags

Описание

Възходът на Седемте

На таен съвет в Мрачните планини седемте Тъмни повелители, предвождали в миналото народа на Сиан, решават да подновят Вековната война срещу стария враг - кралството Калеа. Орденът на сианските магове, начело с господаря на тъмнината Зарк, си връща властта и съумява с предателство да премахне защитното заклинание на Светлородните - принц Дерин, принц Мелех и принцеса Бриана, държало сианите далеч от калейските земи в продължение на седемнадесет години.

Принуден да избяга от завзетата столица на Калеа, принц Дерин поема към мистериозната гора Нирнаи на обучение при прокудения херейски народ, над който тегне зловещо проклятие. Там той трябва да усвои новите си способности на Светъл повелител, за да се изправи в съдбоносен дуел срещу Зарк. Принцеса Бриана, придружена от своята пазителка - магьосницата Стела, се впуска в редица опасности на път за оцелелите калейски крепости.

Ще успеят ли Светлородните да върнат надеждата и да спрат възхода на Седемте?

Повелителят на Времето

Повелителят на Времето - втора част на поредицата  Съдбата на Светлородните 

Принц Дерин Калейски е в плен. Повелителят на тъмнината Зарк е победен, но мястото му е заето от неговия таен ученик. Макар и по-слаби, оцелелите Тъмни повелители все още представляват заплаха.

Херейците, предвождани от Киан и Рея, се включват в битката, като се изправят срещу непредвидени изпитания. Въпреки че се отправят в различни посоки, брат и сестра остават свързани от непозната магия.

Калейските градове Нортгард и Айсдоум са свободни, но столицата Вераден е все още завзета от сианите. Обединените севери, начело с генерал Тедор, лейди Стела и принцеса Бриана трябва да измислят план за освобождаването ѝ.

Дали появата на мистериозния Повелител на времето Кронкар ще попречи на калейците да победят сианите веднъж завинаги?

Книгата на Всичко

След като разбира самоличността на тайнствения Черен рицар, принц Дерин Калейски е изправен пред дилема – дали да остави уморените от непрестанните битки армии на Севера да се укрепят на сигурно, или да тръгне към нова опасност.

В Земите на Безвремието Бриана Калейска научава страшната истина, че единственият шанс да спаси близките си от господството на Кронкар, се крие в редактирането на историята. За целта тя разполага само с последните рубини от Повелителя на времето и с неясна поема, която води до най-важния предмет в Познатия свят – забулената в мистерия Книга на всичко.

Век назад в миналото, принц Кала, родоначалник на народа на калейците, се готви да отплава към светлия Източен край – Селен’тара, или Мерелия. Там той вярва, че ще открие светлината на Арел, за да вразуми тръгналия на братоубийствена война принц Велерион.

Последната битка за съдбата на Познатия свят вече е настанала...

„Книгата на Всичко“ е третата финална част от фентъзи трилогията  „Съдбата на Светлородните“ .

Информация за продукта

Специфични справки

ОТЗИВИ И МНЕНИЯ

Нов акаунт-регистрация