• Нов

Комплект "Гробището на забравените книги"

98,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Карлос Руис Сафон

Издателство: Изток-Запад

Година на издаване: 2023 г.

Издание: твърди корици 

Брой страници: 712 + 768

Тегло: 500 гр.

Tags: No tags

Описание

„Сянката на вятъра“

Томът включва първите две заглавия от четирилогията „Гробището на забравените книги“, събрани в юбилейно луксозно издание с висококачествена полиграфическа изработка. Изданието е изработено с твърда подвързия и кожен гръб, което го прави особено подходящо за подарък.

Първата книга, „Сянката на вятъра“ излиза през 2001 г. в Барселона и за съвсем кратко време става най-успешната книга, публикувана в Испания от времето на „Дон Кихот“ на Сервантес. Вече над двадесет години, книгата достига до читатели от над 40 държави. Преведена е на повече от 30 езика, в тираж от над 10 милиона копия.

„Играта на ангела“

„Играта на ангела“ е втората книга и е най-продаваната за цялата история на книгоиздаването в Испания. Още през първата седмица след издаването ѝ са продадени над 200 000 екземпляра.

Томът включва трета и четвърта книга от тетралогията  „Гробището на забравените книги“ , събрани в юбилейно луксозно издание с висококачествена полиграфическа изработка (твърда подвързия и кожен гръб), което го прави особено подходящо за подарък.

В  „Затворникът на Рая“  (книга 3 от поредицата) зловещи драми обагрят къщите и улиците, а всяка скрита история дава началото на нова, още по-мрачна мистерия. В тази обстановка започват премеждията на Фермин Ромеро де Торес. Когато в книжарница „Семпере и синове“ пристъпва тъмното му минало, се задвижва поредица от събития, която ни отвежда до страховития замък-затвор "Монжуик" и изважда на повърхността както забравени демони, така и неподозирани тайни...

В  „Лабиринтът на духовете“  (книга 4 от поредицата) Даниел Семпере вече не е детето, открило Гробището на забравените книги и романа, променил завинаги живота му. Загадката около смъртта на майка му Изабела го е обсебила изцяло, а съпругата му Беа и верният му приятел Фермин напразно се опитват да събудят отново интереса му към настоящето. Но мистерията се заплита, когато една мрачна тайна простира своите мрежи от недрата на управляващия режим. Тогава на сцената се появява Алисия Грис - душа, родена от сенките на войната, за да разбули скритата история на семейството, макар и на страшна цена.

Карлос Руис Сафон (1964–2020) е един от най-значимите съвременни автори и най-четеният испански писател след Сервантес. Творбите му са преведени на повече от петдесет езика. Тетралогията Гробището на забравените книги съдържа четири романа - „Сянката на вятъра“, „Играта на ангела“, Затворникът на рая“ и „Лабиринтът на духовете“. Всеки от тях е едновременно мистерия, трилър, фантастика, мелодрама, кримка, историческо четиво… но най-вече: гениална литература.

Авторът води действието в различни видими и невидими пространства, в непознатите и потайните кътчета на любимата му Барселона, карайки читателя да следва обратите на сюжета със затаен дъх. Мнозина смятат тетралогията за шедьовър, а авторът ѝ за виртуоз на словото, но именно нейните читатели ѝ вдъхват живот. Защото, както казва Сафон, изкуството на четенето е интимен ритуал, книгата е огледало, в което виждаме само собствената си същност.

Информация за продукта

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Тегло
500 гр.

Специфични справки

ОТЗИВИ И МНЕНИЯ

Нов акаунт-регистрация