• Нов
  • Нов

Тя - Какво ще готви

39,99 лв.
С вкл. данък

Автори: Светлана Илиева, Мария Жекова, Савина Николова, Севда Димитрова, Биляна Йотовска, Виолета Стоянова, Елена Петрелийска, Сидония Радева, Мирослава Профирова, Таня Правчанова, Юлия Панджерова, Цвети Йорданова, Николета Колева, Сибел Мартинова, Виктория Маринова, Ралица Илиева, Биляна Владимирова, Ива Калоянова, Констанца Гецова, Светлана Генова, Елица Божинова, Илиан Илиев

Издателство: Atea Books

Издание: твърди корици

Брой страници: 288 

ПЪЛНОЦВЕТНО ЛУКСОЗНО ИЗДАНИЕ

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Двадесет и една българки, изявени с професионалното си отношение към храната, разказват за себе си.

Готвачи, сладкари, шоколатиери, диетолози, телевизионни водещи, фитнес инструктори, кулинарни преподаватели, инфлуенсъри и блогъри – всички те споделят любими кулинарни рецепти. Ще ги видите вероятно в малко по-непозната светлина. Ще видите в тях човека, майката, сестрата, бабата или съседката… виртуози в собствената си кухня. Заедно с традиционните домашни рецепти: баници, хляб с квас и крем карамел, те готвят много средиземноморски и азиатски ястия. Тези дами гледат отвъд местните традиции и използват разнообразието от продукти, достъпни от целия свят. Рецептите са лесни и бързи за изпълнение и с тях ще разнообразите домашната си кухня. Te ще променят начина, по който избирате какво да сготвите вкъщи, какви продукти и подправки да купите. В тази книга има рецепти за всички вкусове – и по-традиционни, и по-екзотични. Всички те ще ви донесат голяма наслада от храната.

Ще се обогатите с нови знания за добре приготвената и презентирана храна. Но най-ценното е контактът с тези изискани дами - професионалисти, кулинари! Докосвайки се до опита на всяка от тези 21 прекрасни жени, самите вие ще се превърнете в кулинарни магьосници. Ще научите как да готвите и да се храните по-здравословно, как да впечатлявате близките и гостите си с тези лесни заприготвяне, но запомнящи се ястия.

СЪДЪРЖАНИЕ

Светлана Илиева

Пастет от пилешки дробчета с розов пипер, медени крутони и ябълков релиш със селъри

Френско петле със сини сливи и бекон

Агнешко джoланче с печен сос

Шишчета от червено цвекло

Шоколадови трюфели с розова вода и кокос

Мария Жекова

Салата с прясно цвекло и кози кефир

Предястие със скумрия и фреш

от краставица, девесил и лайм

Ризото с коприва, козе сирене, орехи и сини сливи

Лятна яхния от нахут с балканска пъстърва

Салата с черноморски паламуд

Савина Николова

Моите френски кроасани

Любимият шоколадов сладолед на Даниел

Тирамису с домашни савоярди (бишкоти)

Лимонов тарт с мед и пчелен прашец

Галет с домати от градината на баба

Севда Димитрова

Усещане за пролет

Шопско гаспачо

Рилет от лаврак (предястие с риба за 8 души

Сьомга в пергамент с гремолата от билки и ядки

Измислено тирамису

Патешко магре, пюре от целина, чътни от кайсии, винен сос

Биляна Йотовска

Зеленчукова пица с чедър

Макси палачинка с овесени ядки и плодове

Риба тон в кокосово масло и мед

Трицветен мус с чиа

Безглутенови шоко курабийки

Виолета Стоянова

Домашна гранола

Пухкави сиренки

Хумус любим, здравословен и засищащ

Планинска коприва

Фритата с тиквички, сирена и аспержи

Салата с талиателе от морков, киноа и пушен бадем с лимонов винегрет

Крем карамел без грешка

Елена Петрелийска

Безглутенов ябълков пай

със солен карамелен сос

Севиче от пъстърва в каркаде с хрупкав джинджифил и маринована диня

Сарми от лилаво зеле с рагу от диворастящи гъби в бульон от говежди кокали

Веган киш с грах и аспержи

Поширано пилешко филе в пикантен бульон, къри велуте и магданозено олио

Сидония Радева

Лучен хляб в подница с гюбек и самардала

Нашата черноморска рибена чорба

Шницел от опушен патладжан

Забулени телешки кюфтенца в доматена лютика

Агнешко руло със спанак и левурда

Рум баба – саварини с маскарпоне крем и свежи ягоди

Мирослава Профирова

Бульон от кокошка

Магията на домашно приготвения дюнер

Фрикасе с гъби шимеджи

Пилешка супа със спанак

Салата от валериана, печени зеленчуци и

Печени кюфтенца от батат

Таня Правчанова

Карамелизиран шоколадов мус с горски плодове в шоколадова решетка

Руладини от тиквички с пълнеж от киноа и пресни зеленчуци

Хрупкава кошничка от фини кори, запечена с пълнеж от овче сирене, яйца и самардала

Супа от печени чушки и домати, поднесена с босилек и тост със сирене

Суфле от козе сирене с див лук

Юлия Панджерова

Картофени канапета с млечен пастет и сьомга

Спаначени палачинки със зеленчуци и маслини

Пъстра пролетна баница на тиган

Горски кебап с агнешко месо

Киш с праз лук и бекон

Цвети Йорданова

Телешки бульон с охлюви, патешки дроб и горски гъби

Киш с конфитиран пушен стек и агнешки бъбреци

Овчарски пай с агнешко и телешко месо

Плетеница с рачел от сини сливи

Фермерско петле с кореноплодни зеленчуци

Николета Колева

Сурова мраморна малинова чийзторта

Карфиол къри със сос от коноп и мисо, сотиран праз и листа от карфиол

Какаов кекс с тамари, мус от светъл шоколади кафе мисо карамел

Фарината със зеленчуци (солен кекс)

Стекчета от цвекло и целина с пюре и зелен сос

Сибел Мартинова

Хляб с квас и куркума

Печени картофени кюфтенца с просо, червена чушка, чубрица и хумус с левурда

Печена целина с френска леща, тахини сос и печени лешници

Пълнен сладък картоф с червен боб, салца от авокадо, чери домати и лайм, хрупкав нахут и сос от кашу

Ризото от лимец със сотирани зеленчуци, пюре от морков, чипс от пащърнак и поръска от бадем . .

Виктория Маринова

Матча кейк с адзуки боб и крема сирене

Японско якитори с юзу – млечен картоф

Зелена богиня рол

Татаки от риба тон с авокадо салца

Гю якинику с мус от земна ябълка

Мисо супа с гъби шийтаке

Ралица Илиева

Бял хляб с квас

Чабата с маслини

Козунак с квас

Питки за бургери

Мокър ръжен хляб с тъмна бира

Алпийски ръжено-пшеничен хляб

Биляна Владимирова

Канелени рула

Мини чийзкейк-баклава

Морковен сладкиш с маскарпоне

Плетенички с маково семе

Спаначен хляб с колбас

Ива Калоянова

Маринован паламуд с доматен сос и грах

Бавно готвено задушено прясно зеле в пърленка

Нуга сладолед със сладко от зелени смокини

Тиквеник с изгоряло масло

Галет със сливи

Констанца Гецова

Елемент – Въздух – Маслини & Negroni Sbagliato

Елемент – Вода – Супа & Ром агрикол с кокосова вода и лайм

Елемент – Земя – Салата & Мескал

Елемент – Огън – Бургер & Michelada

Елемент – Дух – Пай & органично оранжево вино

Светлана Генова

Класическа баница със сирене и яйца

Къпана баница с месо

Баница с тиква

Баница с ябълки (щрудел)

Баница с риба

Баница-пица

Елица Божинова

Австрийски бадемови бисквити с кайсии

Блиндер медальони

Блонди с банани

Мока крем с шоколад

Течният шоколад на мама

coverвеб.jpg

Book-preview-08-9-23.jpg

Book-preview-08-9-26.jpg

Book-preview-08-9-9.jpg

9786197624526

Информационен лист

Височина
22,5
Нов