Подготовка по български език за НВО в 10. клас

16,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Лалка Георгиева

Издателство: Регалия 6

Година на издаване: 2022 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 232 

Тегло: 265 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Книгата има за цел да подпомогне подготовката на учениците за НВО по Български език и Литература след 10 . клас. Тя е структурирана в три части.

В първата част се тренират знанията и уменията за функционалните стилове в българския език (разговорен, художествен, научен, официално-делови, публицистичен) и нормите на съвременния български книжовен език (правописни, граматични, пунктуационни и лексикални), както и компетентностите за четене с разбиране на текст, за репродуциране на текст резюме и генериране на текст (създаване на теза) по зададена тема. В началото на всяка от темите се предлагат тестови задачи с подробни обяснения, след което са дадени аналогични примери за упражнение.

Втората част на книгата предлага ключ с верните отговори и с обяснения на задачите от упражненията и от тестовете. Задачите са съобразени с основните изисквания за правопис и пунктуация, заложени в официалния речник на българския книжовен език. Тези изисквания са поднесени под формата на справочници в третата част на книгата. Книгата ще бъде полезна за проверка на знанията по български език, както и за подготовка за НВО по български език и литература. Тя може да се използва за самостоятелна работа от учениците и в учебните часове по предмета.

Изданието е актуално за новата учебна програма 2023/2024 г.

9789547453500

Информационен лист

Височина
24 см.
Ширина
16,5 см.
Дебелина
1,5 см.
Тегло
269 гр.