Атлас по история и цивилизации. Учебна програма 2023/2024

24,90 лв.
С вкл. данък

Автор: Колектив

Издателство: Клет България

Клас: 5. клас - 12 клас

Година на издаване: 2019 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 112

Тегло: 200 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Атласът по История и цивилизации включва повече от 100 карти на всички исторически периоди в световната в българската история (от праистория до съвременност), подредени хронологично. Наред с представените значителни събития в изданието присъстват и тематични карти, отразяващи развитието на регионите, културата и изкуството, както и особеностите на стопанството.

Атласът може да се използва успешно в обучението по История и цивилизации за:

  • задължителните учебни часове в 5. – 10. клас;
  • профилираната подготовка в 11. – 12. клас;
  • подготовката за държавния зрелостен изпит.

Изданието ще провокира и интереса на всички, които имат желание да разширят историческата си култура и познанията си за човечеството. Включените карти гарантират пълноценно и адекватно възприемане на историческите факти. Внимателно подбраните графични изображения с модерен дизайн ще предизвикат любопитството на читателите, ще ги насърчат да анализират и да проучват самостоятелно, да използват данни от картографски източници, да развиват компетентностите си за извличане на информация.

При изработването на картите е използвана съвременна дигитална технология, която създава усещане за наблюдаване на сателитна снимка. За високата информационна и справочна стойност на атласа допринасят и допълнителни визуални ресурси – снимки, инфографики, диаграми и др., които спомагат за възприемането на представените събития и процеси.

Изданието е актуално за новата учебна програма 2023/2024 г.

9789543447381