• Нов
  • Нов

Осигурителен пазар и осигтурителни продукти (теория и практики)

12,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Доц. д-р Йордан Христосков

Издателство: Григорий Богослов

Година на издаване: 2010 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 196

Тегло: 460 гр.


  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Учебникът по осигурителен пазар и осигурителни продукти дава познания за същността, принципите и механизмите на функциониране на осигурителния пазар и предоставяните от него различни осигурителни продукти. Тези продукти гарантират по-голяма сигурност на хората при настъпване на най-значимите социални рискове като старост, инвалидност, смърт, болест, трудова злополука, безработица.

В настоящия учебник е направен опит да се съберат в едно издание теорията и практиката на осигурителния пазар и осигурителните продукти, като свързващо звено между тях са въпросите на организацията на търсенето и предлагането, регулиращата и стимулиращата функция на държавата, публично-частното партньорство между частните и държавните носители на социалното осигуряване и други. Специално място е отделено на директивите на ЕС, които регламентират надзора върху допълнителното пенсионно осигуряване и създават предпоставки за преноса на осигурителни права при свободното движение на хора и услуги в рамките на Европейското икономическо пространство.

Учебникът е предназначен за студентите от Висшето училище по застраховане и финанси, както и за студенти от други висши училища, които вече са запознати с теоретичните и практически въпроси на социалното осигуряване.

Григорий Богослов
9789548590105

Информационен лист

Височина
29 см.
Ширина
20 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
460 гр.