• Нов
  • Нов

Скъпа Лилит

15,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Ирен Петрова

Издателство: Знаци

Година на издаване: 2022 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 176

Тегло: 200 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Любовта е огледало, в което двама виждат себе си чрез другия в различни проявления, неподозирани дори за самите тях. В доброволния затвор на желанията и преливащите чувстват те се самоизолират от останалия свят, за да проникват все по-дълбоко един в друг, често пъти само въображаемо. Диалогът между влюбените мъж и жена е леко докосване, опипване, изчерпване без край, затова е съновидение, в което често пъти любимият се превръща в призрак, фикция и отново, и отново добива плътност.

Ирен Петрова си е поставила амбициозната задача да анализира художествено този безкрайно повтарящ се от грехопадението процес, подобен на спираловидната преплетена структура на ДНК-то. Ирен преоблича героите си в различни исторически или литературни роли. Критичното й мислене – и интуитивно, и осъзнато, представя желанието като оголеност – как иначе да опишеш влюбения, освен като човек без кожа – раним, щедро изложен на капризите на другия.

„Скъпа, Лилит“ е любовно писмо, наситено едновременно с аскеза и с неприличие – неуловима, непредсказуема, променлива крива. Разговор, който е винаги неотложен и затова апелира към публичност.“

Христина Мирчева

9786197497823

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
1 см.
Тегло
200 гр.