Господин Изразителен

25,60 лв.
С вкл. данък

Автор: Олга Токарчук

Издателство: ICU

Година на издаване: 2023 г.

Издание: твърди корици

Брой страници: 264

Тегло: 460 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Графичен роман, в който визуалните и словесните послания се допълват.

Всички познават Господин Изразителен. Има красиво лице, разпознаваемо. Снима се в реклами, обича да си прави селфита и се опива от красотата на собствения си образ.

Един ден обаче, докато се любува на себе си в огледалото, забелязва нещо обезпокоително: неясно петно върху съвършения релеф на лицето си. Размиване на чертите, смътна сянка.

Изразителността на господин Изразителен намалява с всяка следваща снимка.

Ще успее ли той да си върне изгубеното съкровище – безупречно красивото си лице? Ще намери ли помощ в затънтеното предградие? Ще спечели ли обратно възхищението на околните? А струва ли си…

Тандемът Олга Токарчук и Йоанна Консехо, който познаваме от въздействащата притча „Изгубената душа“ (ICU, 2019), ни отвежда в един въображаем свят, който толкова напомня на света от днес – eгото, качено на пиедестал, лъскавата коруба на илюзията за щастие, плъзгането по повърхността. Ще оцелеем ли в този свят?

„Господин Изразителен“ е книга-бижу, илюстрирана от Йоанна Консехо, лауреат на специалната награда „Рагаци“ от Болоня и с текст на една от най-награждаваните и популярни полски писателки Олга Токарчук, носителка на Нобелова награда за литература.

След „Изгубената душа“, „Господин Изразителен“ е втората книга на Токарчук, предназначена за всички възрасти, включително за тийнейджъри. Графичен роман, в който визуалните и словесните послания се допълват.

9786197674125

Информационен лист

Височина
27 см.
Ширина
18 см.
Тегло
460 гр.