Камъните на мисълта

18,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Хенинг Ритер

Издателство: СОНМ

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 282

Тегло: 200 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Хенинг Ритер, „Камъните на мисълта. Записки“ е в превод от немски на Стоян Гяуров, художник на корицата Борис Праматаров.

„Кое натежава повече – моралният или интелектуалният провал?“ Още първото изречение задава тоналността и загатва за тежестта на привидно блуждаещите и непретенциозни отломки от мисълта на Хенинг Ритер (1943 – 2013). Въпросителната форма не е случайна: в тази книга въпросите са повече от отговорите, съмнението се цени повече от категоричността. В продължение на две десетилетия германският журналист и автор с аурата на консервативен интелектуалец от старата школа, син на големия философ Йоахим Ритер, си записва наблюдения, размисли и хрумвания, стимулирани обикновено от прочетените книги, в собственоръчно подвързвани от него бележници, които винаги носи в джоба си и които в течение на годините се множат и стават над петдесет.“

Из предговора на преводача

Авторът Хенинг Ритер (1943 - 2013) е германски журналист, писател и преводач. От 1985 до 2008 г. завежда отдела за хуманитаристика на в. „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“. Сред последните му книги са „Близко и далечно нещастие“, „Завоевателите“ и „Бележници“ (бълг. заглавие „Камъните на мисълта. Записки“).

Преводачът Стоян Гяуров е дългогодишен журналист и преводач от немски, английски и италиански език. Автор на блога „Императорът на сладоледа“. Сред превежданите от него автори са В. Г. Зебалт, Питър Браун, Джордж Стайнър и др.

9786197500431

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
1 см.
Тегло
200 гр.