• Нов
  • Нов

По пътищата на Африка

15,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Максим Минчев

Издателство: Фабер

Година на издаване: 2024 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 328

Тегло: 300 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„По пътищата на Африка“ е последната книга от поредицата „Пътешествия с Максим“. След първите три „Alo Boo сафари“, „Търсачи на миражи“ и „Дюна 45“ сега посоката отново е африканска.

През последните десет години от живота си Максим Минчев обикаля половината от държавите на Черния континент и затова в тази книга са подбрани 15 от най-любимите му африкански маршрути. Пътеписът започва от Серенгети в Танзания през Казунгула, където в една точка се събират границите на четири държави - Замбия, Ботсвана, Зимбабве и Намибия, за да стигне до Кралство Есватини, където Максим среща Негово Величество Мсвати III.

Повествованието преминава и през очарователния остров Мадагаскар, после през шоколадовите пътища на Сао Томе и Принсипи, и прекосявайки джунглите на Габон, се отправя в търсене на островните съкровищата по Атлантическото крайбрежие на Африка чак до митичната Дюна Бланка на Западна Сахара. Накрая от Алжир през Египет, следвайки течението на великата река Нил, това приключение свършва в Судан. Като читатели бихме искали то да продължи още и още. Но, уви, Максим Минчев ни остави този свой последен пътепис и най-неочаквано се отправи на пътешествие към вечността.

Георги Милков

9786190017394

Информационен лист

Височина
21,5 см.
Ширина
14,5 см.
Дебелина
2,5 см.
Тегло
300 гр.