Разкази. Афоризми. Парадокси

18,99 лв.
С вкл. данък

Автор: Оскар Уайлд

Издателство: Паритет

Година на издаване: 2022 г.

Издание: мека корица

Брой страници: 256

Тегло: 300 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Чрез произведенията си Оскар Уайлд намира безсмъртие, а кратките литературни форми – афоризми, парадоски и крилати фрази, не само предизвикват усмивки, но подтикват към дълбок размисъл и личностно осъзнаване.

Оскар Уайлд, лондонският денди, осъден за „непристойно поведение“, е живял кратък, но интересен и богат на събития живот, но въпреки малкото си земни дни, изпълнили едва 46 години, той оставя забележително по обем и смисъл творчество.

В тази книга са събрани едни от най-известните негови разкази, но акцентът в нея е върху афоризмите и мислите за живота, смъртта, жените, мъжете, модата, изкуството, религията, историята и политиката, някои от които се публикуват за първи път на български език. Много от тях са се превърнали в крилати фрази и се отличават с остроумие, оригиналност, стил, и по-важно – те са особено актуални за съвремието ни. Творчеството на този забележителен англичанин сякаш се обяснява най-пълно със собствената му мисъл: „Възрастните вярват във всичко. Хората на средна възраст чувстват всичко. Младите знаят всичко!“

9786191534524

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
300 гр.