• Нов
  • Нов

21 разказа

24,90 лв.
С вкл. данък

Автор: Греъм Грийн

Издателство:Кръг

Година на издаване: 2024 г.

Издание: твърди корици

Брой страници: 304

Тегло: 260 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Двайсет и един разказа“ – най-популярният сборник на Греъм Грийн – излиза за първи път на български. Историите на британския писател по стил и въздействие не отстъпват на големите му романи и подобно на тях засягат изконните теми за любовта и омразата, предателството и отмъщението, разкаянието и жестокостта, но този път разгърнати само на по няколко страници...

Започвайки с емблематичния текст „Разрушителите“, в който банда ученици унищожава къща, оцеляла при бомбардировките над Лондон, Грийн отваря вратата към богато разнообразие от теми, сюжети и послания, обединени от майсторското му перо. Читателят ще се смрази от кулминацията на детски рожден ден в „Краят на партито“, ще се разсмее с „Уви, бедни Мейлинг“ от звуците, които нечий стомах издава, и ще се натъжи от „Синият филм“ – в който зрял мъж се сблъска с бурната си младост.

Образци в жанра, всички истории в „Двайсет и един разказа“, излезли изпод ръката на един от най-талантливите писатели на XX век, се помнят дълго след края им.

„Греъм Грийн е превъзходен разказвач с талант да представя местния колорит от първа ръка, с изострено усещане за драматичното, с усет към диалога и с умение да води читателя из своята проза.“ - „Дейли Телеграф“

Греъм Грийн  (1904 – 1991) е английски писател, драматург и критик. Вълнуващият му житейски път – бил е таен агент на МИ-6 и е прочут с любовните си авантюри – често става вдъхновение за литературните му творби. Със своите над 25 романа, много сборници с разкази и документални книги той е любимец на критиката и читателите.

9786192650513

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
1,5 см.
Тегло
260 гр.