• Нов
  • Нов

Испанско-български/Българско-испански речник

13,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Снежина Стефанова

Издателство: Gaberoff

Година на издаване: 2005 г.

Издание: твърди корици

Брой страници: 1248

Тегло: 1275 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Комбинираният Испанско-български и Българско-испански речник включва 37 500 основни статии и ок. 13 000 словосъчетания (в испанско-българската част) и 32 000 основни статии и ок. 25 500 словосъчетания (в българско-испанската част), предназначен е за хора, изучаващи испански език, за филолози испанисти и за преводачи на художествена литература. Широката синонимна рамка в илюстративните примери и в отделните значения на думите и в двете части прави възможно използването на речника както от начинаещи в изучаването на испанския език, така и от тесни специалисти в различни области на познанието.

Испанско-българската част на речника отразява последната промяна в азбучната организация на испанския език. Значенията на български език в статиите са подредени според употребата им в съвременния испански език, което максимално улеснява читателите. Примерите са подбирани с цел да илюстрират езиковата среда и сферата на употреба на конкретната дума. Полезно е решението на съставителя да разширява значенията на български език с допълнителни обяснения, което донякъде превръща испанско-българската част в малък тълковен речник.

Заглавните думи в статиите са подредени по азбучен ред, изписани са с малки букви. След всяка заглавна дума е изписано граматичното й значение, което конкретизира принадлежност към някоя от частите на речта.кн

9549607941

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
15 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
1275 гр.