Малки богове

12,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Тери Пратчет

Издателство: Архонт-О

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 432

Тегло: 234 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Гениалният Тери Пратчет разнищва сложната тема за религията и в „Малки богове“ – една от онези книги, които са скрити в малки опаковки, но всъщност се оказват монументално големи по своя смисъл.

В продължението на поредицата „Древни цивилизации“ фантастичната религия на света на Диска е раздробена на съставни части, осмяна и иронизирана чрез вълнуващата история на Брута, Избрания! Пророкът!

Великият Бог Ом иска да си възвърне предишното могъщество, но го очаква изненада... Лишен от способности, съдбата му, а и спасението на целия свят, лежи в ръцете на простоватото момче Брута. Оказва се, че боговете на Диска са напълно зависими от онези, които вярват в тях, а разликата между малките и големите богове се корени в броя на техните вярващи.

Една различна война назрява из земите на Диска, в която ще се изправят един срещу друг вярващи и еретици. Бог, хванат в тяло на костенурка, църквата и Инквизицията, свещеници и философи са замесени в този увлекателен разказ за религия.

Сър Тери Пратчет ни повежда на остроумна разходка през тъмните векове на историята, в която се преплитат терапевтичен смях от небивалиците на сляпата вяра и възмущение от безсмисленото насилие и манипулацията.

Брута е Избрания. Към него се обръща Бог, макар и временно във формата на костенурка.

Брута е простовато момче, но иска да събори една огромна и корумпирана църква, да предотврати ужасна свещена война, иска мир, справедливост и братска обич. Иска Инквизицията да спре да го измъчва сега, моля ви...

Но най-вече това, което наистина иска, повече от всичко останало, е неговият Бог да Си Избере Някой Друг...

Архонт-О
9789544221294

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Тегло
234 гр.