Гъбарката

20,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Викторие Ханишова

Издателство: Недланд

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 320

Тегло: 392 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Викторие Ханишова е родена през 1980 г. в Прага. Завършва англицистика и германистика в Карловия университет. Посвещава се на преводи и преподаване на чужди езици. Като писател дебютира с голям успех през 2015 г. Има пет романа и един сборник с разкази, издадени от известното чешко издателство „Хост“. В България е позната с романа „Анежка“ (ИК Стилует, 2018).

Авторката успява да съчетае личната драма на героите с обществените стереотипи. Романът „Гъбарката“ засяга семейните взаимоотношения и травмите, причинени от домашно насилие и последвалите години в мълчание. Сюжетната линия от настоящето се развива успоредно със семейната тайна, която героинята носи от детството си и отчаяно се опитва да забрави. Но може ли да се избяга от нещо, което вече се е случило?

Сара живее в стара селска къща и се изхранва със събиране на гъби. Всяка сутрин тя се отправя към гората. Седем години изминава един и същ маршрут, от ранна пролет до късна есен търси гъби на едни и същи места и после ги продава в местната кръчма. Така живее на ръба на оцеляването. Дали новината за смъртта на майка ѝ ще промени живота на доброволната отшелничка?

Недланд
9786197572254

Информационен лист

Височина
20,5 см.
Ширина
14,5 см.
Дебелина
1,5 см.
Тегло
392 гр.