Шантарам (твърда корица - ново издание)

58,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Грегъри Дейвид Робъртс

Издателство: Замония

Година на издаване: 2023 г.

Издание: твърди корици

Брой страници: 872

Тегло: 1066 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Първокласен роман, класика в жанра, творба с невероятна красота.

Пат Конрой

Световен бестселър.

Световният бестселър "Шантарам" е роман с елементи на биография от лудия живот на Грегъри Дейвид Робъртс. Роден в Мелбърн през 1952 г., след разпадането на брака си Дейвид Робъртс развива хероинова зависимост. Извършва 24 банкови обира с пистолет-играчка и само за 3 месеца (1977) успява да задигне 38 000 долара. Наричат го "бандита-джентълмен" заради маниера му да е любезен и да използва думи като "моля" и "благодаря" по време на обирите. Заловен е и получава 19-годишна присъда, която излежава в затвор с максимална степен на сигурност. Две години по-късно успява да избяга от там посред бял ден и се превръща в най-търсения бандит на Австралия.

С помощта на рокерска банда първо бяга за Нова Зеландия..., а след това за Бомбай, Индия, където живее в бордей и помага с медикаменти на най-бедната прослойка на населението. Свързва се с Бомбайската мафия, за която работи години наред. Действа като контрабандист на злато, валута, фалшиви паспорти, които изнася за Нигерия, Заир, Иран, Шри Ланка и др. Участва във войните на муджахидините в Афганистан срещу Съветския съюз. През 1990 г. е заловен окончателно във Франкфурт и е върнат в Австралия за доизлежаване на присъдата си. В затвора Дейвид Робъртс написва своя шедьовър "Шантарам", правата на който продава на филмовата индустрия в лицето на Джони Деп и "Warner Bros"през 2004 г.

Филмът по "Шантарам" на Грегъри Д. Робъртс след години на дълго очакване в крайна сметка излиза под формата на сериал, реализиран от Apple TV през октомври 2022 г.

Замония
9786199166598

Информационен лист

Височина
23 см.
Ширина
17 см.
Тегло
1066 гр.