• Нов
  • Нов

Размяна на мадами

14,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Роалд Дал

Издателство: Унискорп

Година на издаване: 2020

Издание: меки корици

Брой страници: 145

Тегло: 200 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

В крайна сметка, гледай с отворени очи целия свят около теб, защото най-великите тайни винаги са скрити на най-неочакваните места. Тези, които не вярват в магията, никога няма да я намерят.

Роалд Дал

Второто издание на преведените разкази в сборника „Размяна на мадами” от Роалд Дал го разкриват като изключителен разказвач. Този път историите са не само забавни и с неочакван край, но и повдигат завесата на най-интимните човешки фантазии и преживявания.

Какво може да се случи на един плейбой, излязъл изпод перото на велик разказвач?

Изумителни, весели, остроумни и вълнуващи, а често и направо трогателни разкази за екзотични преживявания със запазен аромат на приключения от град на град, от жена на жена, като жените винаги заемат първо място! Темпото рядко се забавя и всеки нов разказ се превръща в чудесен, самобитен прочувствен взрив, завършен и самостоятелен. Тънката ирония и великолепното чувство за хумор на автора правят удоволствието от четенето още по-голямо.

♦ ♦ ♦

Роалд Дал е роден на 13 септември 1916 г. в Уелс в семейството на норвежци емигранти. Той е писател, поет, сценарист и пилот. Известен е с късите си разкази, произведенията си за деца, както и с това, че е участвал като пилот на боен самолет през Втората световна война. Неговите най-популярни детски романи са: „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Матилда“, „Вещици“; за възрастни: романът „Моят чичо Осуалд“, „Разкази с неочакван край“ и много други.

Умира на 74-годишна възраст на 23 ноември 1990 г. По негово желание е погребан със следните предмети – щеки за снукър, шоколад, бутилка бургундско вино, моливи „HB“ и електрически трион. Рождената дата на писателя – 13 септември – е обявена за Световен ден на Роалд Дал и от 2006 г. този празник се отбелязва всяка година от почитателите на Разказвач №1 в света.

О, моля, о, моля, ние се молим да изхвърлиш телевизора си и да сложиш на негово място един хубав шкаф за книги на стената.

Унискорп
9789543305025

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
200 гр.