Ана Каренина т.1-2

Ана Каренина т.1-2

29,00 лв.
С вкл. данък

Ана Каренина т.1-2

Автор: Лев Толстой
Година на издаване: 2013
Брой страници: 864
Корици: меки
Размери: 14.5х21 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Анотация:

"Всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно семейство е нещастно посвоему..." - така започва класическият роман на Л.Н. Толстой

 

"Ана Каренина" "Ана Каренина" е най-великият социален роман в цялата световна литература"

- Томас Ман

 

"Ана Каренина" е съвършенство като художествено произведение... и то такова, с което нищо подобно от европейските литератури понастоящем не може да се сравнява"

Достоевски

 

Произведението на Толстой е част от златния фонд на световната литература. От създаването на романа до днес са изминали цели 130 години, през които е претърпял стотици преиздания и е бил превеждан на множество езици.

 

Образите и проблемите в него са вечно актуални и продължават да вълнуват читателите от различни възрасти и общества. "Ана Каренина" е задължителна част от личните библиотеки на всички истински ценители на художественото слово.

 

В престижната класация на "Обзървър" - "Стоте най-велики романа на всички времена", "Ана Каренина" се нарежда на 27-мо място пред заглавия като "Одисей", "Портретът на Дориан Грей", "Великият Гетсби". Последното издание на "Ана Каренина" в България е отпреди 20 години.

 

 

За автора:

Лев Николаевич Толстой е руски писател, автор главно на романи и разкази, в по-късната част от живота си — и на пиеси, есета и религиозни трактати. Трите му най-известни произведения, романите „Война и мир“, „Ана Каренина“и "Възкресение" са смятани за едни от най-значимите романи в историята и за връх на реалистичната литература. Самият Толстой е определян като най-великият романист в световната история.

Лев Толстой е известен и като сложна и парадоксална личност, заради неговите религиозно- моралистични и аскетични възгледи, които възприема през 80-те години на 19 век и които го превръщат във влиятелен морален философ и социален реформатор. В последните години от живота си Толстой, изхождайки от буквалното тълкуване на религиозното учение на Исус Христос, най-вече на Проповедта на планината, става ревностен християнски анархист и анархопацифист. Неговите идеи за ненасилствена съпротива, изразени в книги като „Царството Божие е вътре във вас“, оказват силно влияние върху по-късните водачи на движението за ненасилие, като Махатма Ганди и Мартин Лутър Кинг. Последователите на религиозните възгледи на Толстой се наричат толстоисти.

9789547713017
Нов