България през XX век

България през XX век

12,00 лв.
С вкл. данък

България през XX век

Автор: Михаил Огнянов
Година на издаване: 2011
Брой страници: 336
Корици: меки
Размери: 14х21 см
  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Анотация:

Книгата съдържа скрижалите на българщината. Но това не значи, че в нея звучат йерихонските тръби на шовинизма и омраза към съседите. Дори патриотичните подводни течения в текстовете са спокойни, непредизвикващи несъгласие дори и у най-крайните отрицатели на българската кауза в съвременен и в исторически план. "България през ХХ век" трябва да бъде прочетена от българските историци, политици, дипломати, литератори, журналисти, общественици, икономисти като учебник по толерантност, коректност, умереност и балансирано отношение към противниците в спора.

Бележитият български учен професор Михаил Огнянов е роден в гр.Битоля, Македония. През детските и юношеските си години, минали в Кралство Югославия и в Албания, той е свидетел на насилията над съзнанието, езика и спомена за историческото минало на населението от този край..

След 1989 г. е редовен сътрудник на "Про & Анти" и "Детонация", където публикува много статии, посветени най-вече на Македония и на Балканите. Голяма част от тях са поместени в тази книга.

 

За автора:

Проф. Михаил Левов Огнянов е български медик и публицист от Македония.

Михаил Огнянов е роден през 1927 година в град Битоля, тогава в Кралство СХС, днес в Република Македония, в семейството на революционера Лев Огненов. Ранните си години прекарва в Кралство Югославия, Кралство Албания, а за кратко и във Федерална Югославия. След това се прехвърля в България, където завършва Софийския медицински университет. Специалист е по клинична имунология, доктор на медицинските науки, ст.н.с I ст. Като автор и съавтор публикува над 120 статии и няколко книги в тази област. След демократичните промени от 1989 година активно се занимава с Македонския въпрос и публикува статии по темата. Част от спомените си издава в книгата „Македония - преживяна съдба“. Умира през юли 2013 година

9789548248914
Нов