• Нов

National Geographic: Свещените места по света (Колекционерско издание)

32,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Колектив

Издателство: СББ Медиа

Година на издаване: 2023 г.

Издание: твърди корици 

Брой страници: 96

Тегло: 120 гр.

Categories:

Описание

Изданието „National Geographic: Свещените места по света“ е вдъхновяваща книга, разкриваща много от най-могъщите и духовни места в света.

Търсенето на връзка с божественото и на разбиране за това откъде идваме е основна част от човешкото преживяване. През всички времена и по цялата земя хората са намирали отговори на тези си търсения в естествения свят и са издигали паметници на вярата си поради своето благоговение пред свещеното. Независимо дали ви отвеждат до свещени езера в земя без реки и потоци или до извисяващи се катедрали, протегнали се да докоснат небесата, тези страници ще ви пренесат на места, изпълнени с благодат.

Тук са включени места както създадени от човека – например колосалните сиви пясъчници на Стоунхендж, устояли хилядолетия и издигащи се над зелената английска провинция, така и естествени – например японските планини, където шинтоистките поклонници от векове следват „пътя на боговете“. Някои вече не са активни места за поклонение – светилищата в Делфи например, но ни помагат да се свържем с вярата на онези преди нас. Други посрещат поклонници и до днес, като Базиликата „Св. Петър“ или Омаядската джамия, шедьоври на изкуството и архитектурата.

Богато илюстрирана с великолепни пълноцветни изображения и карти, посочващи маршрути за поклонение, тази красива книга подчертава очарователните икони на много от религиите по света и предлага интригуващ прозорец към културите, които са ги създали. Историята, преданието и привлекателността на всяко място са увлекателно и подробно описани.

Информация за продукта

9789543995141

Информационен лист

Височина
28 см.
Ширина
21,5 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
700 гр.

Специфични справки

ОТЗИВИ И МНЕНИЯ

Нов акаунт-регистрация