55 тайни на Париж

55 тайни на Париж

14,95 лв.
С вкл. данък

55 тайни на Париж

Весел и практичен пътеводител

Автор: Димо Райков
Година на издаване: 2009
Брой страници: 584
Корици: меки
Размери: 14.2х21 см

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

"Най-доброто място в света, където човек може да отиде, е Париж." - Джеймс Болдуин

Колко от нас не са мечтали поне веднъж в живота си да посетят този град?
Наричат Париж града на любовта, модата, културата и историята. И сигурно има нещо вярно в това. Поне в част от определенията, с които са белязали френската столица. Този град е побрал в себе си цялата палитра от човешки емоции и чувства, които неминуемо пренася върху всеки свой посетител.
Димо Райков е един от най-интересните съвременни български писатели. Роден е на 31 юли 1954 г. в най-строго охраняваното в страните от някогашния Варшавски договор градче Малко Търново, намиращо се в Странджа планина, на няколко километра от българско-турската граница. Райков извървява дългия път от малкото градче до френската столица – до Града на Свободата, Светлината и Духа, за да потвърди думите на американския президент Томас Джеферсън: "Всеки човек има две родини – своята и Франция!".


"55 тайни на Париж" представлява весел и практичен "пътеводител" из вечния град Париж. В нея са включени 5 маршрута за 5 дни, карта на града и метрото, 55 снимки и множество тайни и съвети как и къде да се усети душата на Града на светлината. Книгата е увлекателно и необходимо четиво за всеки, който тръгва за чудния град и за всеки, мечтаещ да усети енергията и светлината на Париж. От книгата ще научите, коя е най-голямата тайна на "Шан-з-Елизе", откъде се вижда най-добре Париж, как да установява контакт с парижаните, стиснати ли са французите, може ли да се продаде Айфеловата кула и още много любопитни подробности, свързани със загадките на този приказен град.


"55 тайни на Париж" е уникална книга, в която освен най-необходимите практически съвети за петте дни на посещението си в Париж, читателят ще има възможност да се докосне и до едни от най-съкровените и любопитни тайни на френската столица, да види с очите си и да почувства със сърцето си, благодарение на есеистичните впечатления на автора, ония места в Париж, чиято красота и магия се помни цял живот.

През последните години Димо Райков поделя времето си между София и Париж, творчески плод на което е уникалният му "парижки проект".
"Париж е в сърцето ми от дете", казва Димо Райков и го доказва в книгите си "Париж, моят Париж..." и "BG емигрант в Париж". "Париж, моят Париж...", която претърпя три издания, е книга за ония, които не са ходили никога в Париж, и за ония, които искат да го видят още веднъж. В нея парижани и българи разказват за себе си и за Града на светлината и свободата. По думите на автора това е книгата, превърнала се в крайъгълен камък в творчеството му – "С всяка своя клетка усетих, че това е творбата, към която съм вървял цял живот."

 

Разгледайте и пътеводителя "Пеша из Париж".

9789542607519
Нов