Моята България. Учебно помагало по история и цивилизации за 8. – 12. клас. Учебна програма 2023/2024

15,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Веселина Вачкова, Даниел Вачков, Лизбет Любенова, Пламен Митев, Пламен Павлов

Издателство: Просвета

Година на издаване: 2022 г.

Брой страници: 212

Корици: меки

Тегло: 480 гр.

Размери: 20 / 26 / 3 cм

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

МОЯТА БЪЛГАРИЯ е учебно помагало по история и цивилизации (8 – 12 клас). Макар че е адресирана основно към учениците, книгата също така е подходяща за най-широка читателска публика, интересуваща се от българската история, за студенти в хуманитарните специалности и за специалисти, работещи в областта на историята и културата.

МОЯТА БЪЛГАРИЯ съдържа 40 теми, обхващащи времето от праисторическата епоха по българските земи до рухването на тоталитарната система в България. Помагалото е организирано в следната обща структура:

• Праистория

• Античност и ранно християнство

• Средновековие

• Българите под османска власт (XV-XVII в.)

• Българско възраждане

• Свободна България

• Комунистическият режим (1944-1989 г.)

Изследването е съобразено с последните постижения на съвременната историографска наука в проучването на българската история. Акцентът в учебното помагало е поставен върху онези нови събития и личности, които позволяват по-пълното и достоверно реконструиране на българската история. Освен с научни факти и оригинални исторически извори, читателите ще се запознаят с разнообразни ресурси – снимки, карти, изображения. Всяка тема е допълнена с обособени рубрики: „Документите говорят” и „Личност”, които спомагат за създаване на критично мислене и възможност за проучвателна дейност. Новият прочит на отминалите събития допринася за засилването на интереса, любознателността на читателя и спомага за възпитаването на младите хора в родолюбие и историческа памет.

Изданието е актуално за новата учебна програма 2023/2024 г.

9786197447040