• Нов
  • Нов

Възхвала на провинцията

17,95 лв.
С вкл. данък

Автор: Александър Секулов

Издателство: Хермес

Година на издаване: 2024 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 152

Тегло: 250 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

„Възхвала на провинцията“ е книга, която Александър Секулов ще пише цял живот. Тя е събрала негови кратки белетристични форми: остроумна есеистична проза; блестящи малки текстове, създавани по различни поводи; философски прозрения; спомени, оцветени с хумор и любов; снайперистки афоризми. Всички тях – по традиция, започнала с Атанас Далчев – може да определим като фрагменти.

Тази книга е правена като сал на корабокрушенец. Само че не корабът на автора се е разбил, а светът около него. Александър Секулов взема всичко, което се носи по вълните на реалността и въображението. Салът става все по-голям, все по-нужен, постепенно става уютен, предразполагащ към бавно осмисляне на живота – от ежедневния и злободневен до въздуха и морето на целия свят.

Ноевият ковчег на Александър Секулов е провинцията, която авторът възхвалява като спасение и озарение.

Цанко Лалев

Александър Секулов  е автор на романите „Колекционер на любовни изречения“, „Малката светица и портокалите“, „Господ слиза в Атина“,  „Островът“ ,  „Скитникът и синовете“ ,  „Жена на вятъра“  и  „Корабът на сирените“ . Издал е поетичните книги „Карти и географии“, „Възхитително и леко“, „Море на живите“ и  „Хроники и химни“ . Драматург е на Драматичен театър – Пловдив, отличен с награда „Аскеер“ за пиесите „Няма ток за електрическия стол“ (2016), „Дебелянов и ангелите“ (2019) и „Народът на Вазов“ (2022). Носител на националните награди за поезия „Христо Фотев“, „Николай Кънчев“, „Перото“, „Иван Николов“.

9789542623472

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14,2 см.
Дебелина
1 см.
Тегло
250 гр.