• Нов
  • Нов

Планираният хаос

12,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Матей Вишниек

Издателство: Авангард принт

Година на издаване: 2015 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 256

Тегло: 352 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Намираме се в Париж, в редакцията на голяма радиостанция, където новините за различни инциденти и катастрофи, пожари, наводнения, земетресения, терористични атаки на ислямисти, банкови кризи, войни и дори планетарни катастрофи се „изливат“ като безспирен порой, при това денонощно в ефира.

В друг план - една тайна окултна международна организация подготвя - при строга секретност! - голям проект за радикална промяна в живота на планетата: чрез контрол на информацията и създаването на един... „планиран хаос“, на едно „превантивно“, предохранително „безредие“. И колкото и да е неочаквано и стран-но, този секретен проект предвижда и протокол за сътрудничество между човешката раса и расата на „плъховете мутанти“...

Написан от първо лице, единствено число, в сегашно време, този актуален, новаторски роман, в който се преплитат реалното и фантастичното, е решен в определено журналистически стил. Основната тема е за информацията, по-точно за свръхинформа-цията, която като мощна лавина залива нашия ден. Защото, колкото и парадоксално да звучи - свръхинформираният, преситен от новости и сензации човек, днес е и един определено парализиран човек! Как се преминава от едната крайност към другата - от парализирания от цензурата по времето на комунизма човек до също парализирания, но от свръхинформацията индивид - ето един интересен механизъм, който единствено иронията на Историята може да създаде.

Авторът, световноизвестният белетрист, драматург и поет, познат и у нас, Матей Вишниек, ни представя оригинален и силен роман манифест, радиография на тази нова форма за „промиването на мозъци“.

Огнян Стамболиев

9789543373000

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
352 гр.