Българите Кн.2: Траките в епохата на Рим. Възход на хуно-българите в земите на славяните

60,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Владко Иванов

Издателство: Хистореон

Година на издаване: 2023 г.

Издание: твърди корици 

Брой страници: 656

Тегло: 1278 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Предлагаме на нашите читатели един проект, който, макар че стои извън принципната програма на нашето Издателство, до голяма степен отговаря на основния му стремеж – да предлага теми, които освен основни за Българската Историческа Наследственост, са и спорни и/или недостатъчно изяснени в Историографията. В случая с Трилогията „Българите” на Проф. Владко Иванов като цяло се срещаме с един съзнателно игнориран и премълчаван период от историята на Европа.

„Българите”, Книга II. Траките в епохата на Рим. Възход на хуно-българите в земите на славяните” следва „Българите”, Книга I. Getica – енигма за траките, българите и европейците” (изд. “Diomira”, София, 2020 г.) не само в хронологическо отношение, а и като продължение на един анализ, който се среща твърде рядко в Историографията, дори само като методология. Разбирането на Минало, Настояще и Бъдеще, като Единство на Човешкото Съществуване, е философия, която за съжаление е изоставена в деструктурираното ни време, но пък е главно достойнство на тази „Трилогия”, независмо от конкретиката на тезите и заключенията в нея!

В този монументален проект на Проф. Владко Иванов, нашето издателство се

включва и поради три конкретни причини:

– Подкрепяме опита на автора да постави един неясен пориод от историята на Източна Европа в Общо Европейски Контекст. Да излезе извън „Римско-Гръцкия Цен-

тризъм” като перспектива за наблюдения и анализ. Особената актуалност на „дру-

гата гледна точка” за историята на тази част на Европа го налага спешно, предвид последствията от игнорирането й, които виждаме в Украйна!

– Българската Историческа Традиция от дълбока древност е свързана с всички описани от автора процеси и събития, независмо от конкретните є носители във времето – Кимерийци, Скити, Гети, Даки, Траки, Хунори (хуно-българи) и/или БЪЛГАРИ.

– До голяма степен целият описан период в исторически и географски контекст е свързан с Българската Историческа Наследственост, независимо към коя „школа” бихме се допитали – Скито-Кимерийска, Хунорска, Славянска, Тюркска, Еврейска и т.н. – те всички имат в основата си първия реализиран Държавен Проект на тези територии – Велика България, основана в 153 г.

Надяваме се, че предложената част от този значителен проект, ще намери своите читатели в едно несигурно и разнебитено време, в което рефлектирането върху основополагащите исторически традиции, върху делата на прадедите ни, биха ни помогнали да го преодолеем като Единен Народ!

9786199113561

Информационен лист

Височина
25 см.
Ширина
17 см.
Тегло
1278 гр.