Вход за съществуващ акаунт Влезте в акаунта си
Нулиране на парола
Нов акаунт-регистрация
Класическа немска кухня
Автор: Надя Пери
Издателство: Хомо Футурус
Издание: меки корици
Брой страници: 112
Тегло: 145 гр.
Описание
И в немската кухня, както във всички европейски кухни, се забелязва влиянието на кулинарното изкуство от съседните страни, предимно чешко, австрийско и швейцарско. Запазени са, разбира се, и традиционните ястия, при които вкусовите комбинации понякога са твърде необичайни за българската готварска традиция.
Предпочитаните меса са свинското, като често се използват и свински крачета, и телешкото.
Птиците се приготвят по обичайните начини, но особен интерес предизвиква комбинирането на печена гъска с компот.
От рибите най-разпространени са ястията с шаран и щука, сервирани със сосове.
Най-използваните зеленчуци с зелето (прясно и кисело), различни видове зелени салати и картофите - варени или пържени, които са неизменен спътник на почти всяко ястие.
Сладкарството е известно с традиционните си немски специалитети - например дрезденският коледен кейк със стафиди. Във вакуумирани опаковки той е познат по всички континенти.
Германия е известна и със своите вурстове (салами) и франкфуртери (кренвирши).