• Нов

Класическа немска кухня

5,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Надя Пери

Издателство: Хомо Футурус

Издание: меки корици 

Брой страници: 112

Тегло: 145 гр.

Categories:

Описание

И в немската кухня, както във всички европейски кухни, се забелязва влиянието на кулинарното изкуство от съседните страни, предимно чешко, австрийско и швейцарско. Запазени са, разбира се, и традиционните ястия, при които вкусовите комбинации понякога са твърде необичайни за българската готварска традиция.

Предпочитаните меса са свинското, като често се използват и свински крачета, и телешкото.

Птиците се приготвят по обичайните начини, но особен интерес предизвиква комбинирането на печена гъска с компот.

От рибите най-разпространени са ястията с шаран и щука, сервирани със сосове.

Най-използваните зеленчуци с зелето (прясно и кисело), различни видове зелени салати и картофите - варени или пържени, които са неизменен спътник на почти всяко ястие.

Сладкарството е известно с традиционните си немски специалитети - например дрезденският коледен кейк със стафиди. Във вакуумирани опаковки той е познат по всички континенти.

Германия е известна и със своите вурстове (салами) и франкфуртери (кренвирши).

Информация за продукта

9786192230432

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Тегло
145 гр.

Специфични справки

ОТЗИВИ И МНЕНИЯ

Свързани продукти (56)

Нов акаунт-регистрация