• Нов
  • Нов

От пасището до чинията

20,90 лв.
С вкл. данък

Автор: Диана Роджърс, Робърт Улф

Издателство: Бетера Букс

Година на издаване: 2024 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 352

Тегло: 379 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Аргументи в защита на (по-доброто) месо

Защо правилно отгледаното месо е полезно за вас и за планетата

С научна прецизност, дълбока съпричастност и хумор – Д. Роджърс и Р. Улф категорично доказват, че месото (отгледано правилно) трябва да има място на нашата трапеза.

Защото проблемът не е в месото, а в процеса на производство!

През последните десетилетия ни внушават, че ако държим на здравето си или на нашата планета, е изключително важно да премахнем червеното месо от менюто си. Говеждото месо е вредно за нас, а животновъдството е катастрофално за околната среда. НО НАУКАТА ТВЪРДИ ДРУГО.

Вероятно се чували множество пъти, че отглеждането на говеда е много разрушително за околната среда и месото не е здравословно, дори се представя за най-нездравословното от всички меса.. като решението е напълно да се откажем от червените меса.

Но въпреки водопада от твърденията на противниците на червеното месо, веганските знаменитости и някои здравни експерти, предлаганата от тях алтернатива – растителното земеделие, далеч не е идеалното решение.

В книгата От пасището до чинията, диетологът Даяна Роджърс и бившият изследовател биохимик и автор на бестселъри на “Ню Йорк Таймс” Роб Улф разглеждат възникналите въпросителни, когато отглеждаме и консумираме животни, като се фокусират върху най-голямото (и най-мразеното) от отглежданите животни – кравата.

Анализирайки критично твърденията и дезинформацията за месото, От пасището до чинията посочва недостатъците на настоящата ни хранителна система и на предлаганите “решения”. В книгата Д. Роджърс и Р. Улф разкриват противоположни, но научно обосновани заключения, като например:

Месото и животинските мазнини са от съществено значение за нашия организъм;

Устойчивата хранителна система не може да съществува без животни;

Веганската диета може да унищожи повече животински същества, отколкото устойчивото животновъдство;

Регенеративното животновъдство е един от най-добрите инструменти за смекчаване на изменението на климата.

Авторите предоставят насоки как може да се подкрепят устойчивите ферми и предлагат 30-дневно предизвикателство, което да ви помогне да преминете към здравословно и природосъобразно хранене.

С научна прецизност, дълбока съпричастност и хумор – Д. Роджърс и Р. Улф категорично доказват, че месото (отгледано правилно) трябва да има място на нашата трапеза.

Защото проблемът не е в месото, а в процеса на производство!

9786199264324

Информационен лист

Височина
21 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
379 гр.