Българско-Виетнамски речник / Từ điển BUN – Việt

90,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Колектив

Издателство: УИ "Св. Климент Охридски"

Година на издаване: 2023 г.

Издание: твърди корици 

Брой страници: 966

Тегло: 1500 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Автори на първото издание на Българско-виетнамския речник (София, 1984) са Ле Куанг Тхием, Хан Ван Кхан и Хоанг Нам. Речникът съдържа около 35 хиляди думи и повече от 10 хиляди свободни и устойчиви словосъчетания.

В подготовката на второто, основно преработено и допълнено издание вземат участие изтъкнати специалисти по български и по виетнамски език под ръководството на доц. д-р Чан Тхи Мин Хоа от Университета за социални науки и хуманитаристика – гр. Ханой, и чл.-кор. проф. д.ф.н. Стоян Буров от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Изданието включва около 12 хиляди нови думи, значения и словосъчетания. Като приложение са включени географски имена (според начина им на писане в български и виетнамски език и транслитерирани от кирилица на латиница). Речникът ще бъде полезен за широк кръг от читатели и ползватели: студенти, преподаватели, преводачи, дейци на изкуството и културата, научни работници, политици и всички други, които работят за развитието на българско-виетнамските връзки и отношения.

9789540756455

Информационен лист

Височина
23 см.
Ширина
17 см.
Тегло
1500 гр.