• Нов
  • Нов

Поклонничество. Хроники на Първия кръстоносен поход

14,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Тийт Алексеев

Издателство: Авангард принт

Година на издаване: 2013 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 356

Тегло: 384 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Тийт Алексеев /1968/ е един от успешните съвременни писатели на Република Естония. Завършил е университета в град Тарту, специалност "Средновековна история". Работил е като дипломат в Париж и Брюксел.

"Поклонничеството" разказва увлекателно и интересно за драматичните събития, свързани с един от най-дискутираните периоди в историята на Европа и човешката цивилизация - Първия кръстоносен поход. Действието обхваща времето от 1095-1098 година до падането на Антиохия. Събитията са пречупени през оптиката на лично преживяното от героите, през техните страхове, страдания и изпитания на волята, отразяват богатата ерудиция на автора в областта на средновековната история. Заплетеният сюжет събира знанието за историческото минало и причините, породили идеята за Кръстоносните походи, с проникновен размисъл за отношението между истинската вяра и политическите интриги. Любовта, бойното другарство, предателството, смъртта, раждането на героизма в тревожното и несигурно време са само част от богатия на емоции и събития живот на героите.

Динамичният и умело изграден диалог, убедителните човешки характери, съвременният прочит на миналото, екзотичните описания са истинско удоволствие за любителите на интересното четиво.

9789543371907

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
14 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
384 гр.