Александрийски квартет - II том

32,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Лорънс Дърел

Издателство: Лист

Година на издаване: 2023 г.

Издание: твърди корици 

Брой страници: 672

Тегло: 350 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Две жени и няколко мъже бродят из лабиринтите на страстта, улиците и ароматите на мистичната Александрия. Любовта сплита житейските им пътища в гордиев възел. Възможно ли е да бъде разсечен и всеки да стигне до щастието?

„Маунтолив” и „Клия” са следващите части от великолепната поредица „Александрийски квартет” на британския писател Лорънс Дърел. Всяко от произведенията разказва история на сърцето от гледна точка на един от главните герои – Жюстин, Балтазар, Маунтолив и Клия. Действието се развива в навечерието и малко след Втората световна война и щедрият град е петият елемент на „Александрийски квартет”.

Лорънс Джордж Дърел (1912 – 1990 ) е британски романист, поет, дипломат, драматург и пътешественик. Той е най-големият брат на естествоизпитателя и писател Джералд Даръл. Роден е в Индия в семейството на британски колониалисти, но на единадесетгодишна възраст е изпратен в Англия, за да получи образование. Първата му книга е публикувана през 1935 г., когато е на 23 години. През март 1935 г. заедно с майка си и по-малките си братя и сестри се премества на остров Корфу. През следващите десетилетия Дърел живее на различни места по света. „Александрийски квартет” е най-известното му произведение, публикувано между 1957 и 1960.

9786197722079

Информационен лист

Височина
23,5 см.
Ширина
16,5 см.
Дебелина
1,5 см.
Тегло
350 гр.