• Нов
  • Нов

Приобщаващо образование

30,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Сборник

Издателство: УИ "Св. Климент Охридски"

Година на издаване: 2024 г.

Издание: твърди корици

Брой страници: 488

Тегло: 889 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Под редакцията на проф. Милен Замфиров, д.н..

Книгата Приобщаващо образование е първото издание в България, което обединява творческите виждания на над 20 специалисти в областта, свързани с различните аспекти на приобщаващото образование.

Използвани са не само авторитетни литературни източници, но и надежден авторски и международно утвърден инструментариум на представените интересни и качествени изследвания. Важно достойнство на изданието е, че то разкрива взаимната връзка в равностранния триъгълник семейство-училище-общество в контекста на приобщаващото образование. Съществен принос е утвърждаването не само на социалния модел с поглед към биопсихосоциалния модел, но и методологията ICF. Книгата Приобщаващо образование предлага панорамна картина в осъществяването на приобщаващото образование от семейството и детската градина до горните класове.

От друга страна, част от авторите ни отвеждат към развитието, оценяването, подходите, методите и техниките за ефективно въздействие в приобщаващата среда. Въз основа на мултидисциплинарния подход авторите от различни клонове на педагогиката ясно осъзнават колко много сме постигнали и колко много още трябва да постигнем, особено в качеството на приобщаващото образование.

Постигнатото в областта на приобщаващото образование ни изпълва с гордост и решителност пред възникващите проблеми, защото през 1984 г. България започна първа в Източна Европа да работи в областта, което означава, че не бива да спираме по избрания път, още по-малко да се връщаме назад. С чувство за реализъм нека помним мисълта на Конфуций: "Ako всеки ден не напредваш, всеки ден изоставаш".

9789540758565

Информационен лист

Височина
24 см.
Ширина
17 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
889 гр.