• Нов
  • Нов

Яга и къщата на орлови крака (Пазителите на портата 1)

19,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Мачей Рожен

Издателство: Ciela

Година на издаване: 2024 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 376

Тегло: 400 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Яга Кокошето краче е десетгодишна вещица. Майка ѝ е прочута лечителка на магически същества, баща ѝ развъжда къщи на кокоши крака. Живее в Омагьосаните котловини, в село Бъбривка, а най-добрата ѝ приятелка е Пъзливка – мъничка къщурка на кокоши крака с размерите на къщичка за кукли. По време на Еньовденския пазар някой нахлува в селото - отвлича родителите на Яга и открадва безценните яйца, от които ще се излюпят новите къщи на кокоши крака. Злосторникът действа от името на могъщ поръчител, чиято цел е да използва яйцата за древен ритуал и да възстанови стария ред в магическия свят.

Яга трябва да спаси семейството си, да върне поверениците на баща си и да осуети пъкления план на заговорниците, затова се отправя към Магическия Краков, скрит от очите на обикновените хора, където има повече феи, демони, зли бесове и мори, готови за всякакви щуротии, отколкото в който и да е друг град в Европа.

„Пазителите на портата“ е поредица от приключенски книги, съчетаващи елементи от магическия свят, славянската митология и полските легенди, чието действие се развива в съвременен Краков и околностите му - както реални, така и вълшебни.

Българското издание идва със специален речник на митологичните славянски същества, съставен от преводачката Десислава Недялкова.

9789542846857

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
14,3 см.
Дебелина
2,5 см.
Тегло
400 гр.