• Нов
  • Нов

Класици на ужаса

18,99 лв.
С вкл. данък

Автор: Едгар Алън По, Х. Ф. Лъвкрафт

Издателство: Паритет

Година на издаване: 2022 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 256

Тегло: 300 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Напоследък битува схващането, че жанрът на ужасите в литературата отстъпва пред киното, както и че истинските майстори, които могат да смразят кръвта ни само с текст се срещат все по-рядко. Може би заради това продължаваме да търсим тръпката на старите хорър истории, които ни карат да се страхуваме в тъмното.

В сборника са събрани разказите на двама майстори, чиито истории в жанра са безспорни класики – Хауърд Лъвкрафт и Едгар Алън По.

Първият с право е смятан за революционер в литературата на ужасите, който измества фокуса от земния свят към непознати вселени, смесвайки умело елементи от реалността с измислени кошмари и необясними същества.

Разказите на втория отразяват разнообразните аспекти от таланта му на прозаик, създаващ страшни истории примесени с мрачна сатира и куп реални, но и въображаеми герои.

Обединяват ги разказите им за ужаси и мистика, чиято основна задача е да предизвикват страх, но и да ни накарат да надникнем зад стените на собствените си страхове. Две от най-великите имена в жанра с едни от най-легендарните им произведения са пред вас, за да им се насладите сега!

9786191534982

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
300 гр.