Божии чеда

17,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Ларш Петер Свен

Издателство: Персей

Година на издаване: 2023 г.

Издание: меки корици

Брой страници: 288

Тегло: 279 гр.

  Политика за сигурност

Сигурност на личните данни на физически лица

  Безплатна доставка

Безплатна доставка при поръчки над 100 лв.

  Политика на връщане

Всеки артикул може да бъде върне в 14 дневен срок

Роман за любовта и приятелството, за вярата и надеждата. Срещаме римски войници и шайки разбойници, пророци и ученици, лечители и проститутки – всички те са разпънати между добрите и злите сили. Красивото и ужасяващото, дребното и великото вървят ръка за ръка.

Офицерът Катон се съмнява дали постъпва правилно, като следва заповедите на цар Ирод да избият всички новородени момчета. Шайка крадци преоткриват себе си и отдавна забравени човешки ценности. Бащата на Яков се страхува, че синът му е белязан от зло, защото заеква. Анна дири възлюбения си Андрей, но намира спътника на Исус. Блудници, търсещи любов и уважение, губят и намират пътя към дома. А Петър не може да спи от страх какво ги очаква.

Всички тези истории се преплитат неразривно и героите се намират един друг, като на всяка крачка дебнат изненади.

„Божии чеда“ разказва за живота на хора, играещи маргинална роля в Новия завет. Всички те сега имат възможност да говорят. С език, лишен от осъждане или морализиране, Свен пресъздава един познат мотив по изненадващ начин.

„Божии чеда“ се превръща в бестселър в Норвегия, където печели литературната награда „П. У. Енквист“ и получава възторжени отзиви. Свен по изключително фин начин издига конфликта между светлината и тъмнината, съсредоточавайки се върху разнообразните битки, пред които са изправени тези индивиди.

9786191613038

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
279 гр.