Как работи храната. Нагледно обяснение на храненето

33,00 лв.
С вкл. данък

Издателство: Книгомания

Година на издаване: 2020 г.

Издание: твърди корици 

Брой страници: 256

Тегло: 936 гр.

Описание

Има ли идеална диета? Трябва ли да пием по осем чаши вода на ден? Какво точно е глутенът и защо толкова хора се пазят от него? Медиите са пълни с нови открития и полезни съвети какво да ядем и пием, но дали тези твърдения почиват на някаква научна основа? С нагледни и разбираеми графики и изобилие от удивителни факти "Как работи храната" разкрива целия процес - от производството на храна до това дали е полезна за вас.

Интересни факти:

Япония консумира 10 л. соев сос на човек годишно;

медът съдържа повече калории от захарта;

75% от обработваемата земя се използва за изхранване на добитък, не на хора;

прясната ябълка е 25% въздух;

яйцата не повишават холестерола;

в някои плодови сокове има толкова захар, колкото в газираните напитки;

в безкофеиновото кафе все пак има 3% кофеин;

изгаряме 35% от калориите в белтъчините по време на храносмилането;

в касиса има четири пъти повече витамин С, отколкото в портокалите;

над 80% от хората в Източна Азия имат непоносимост към лактозата;

краставицата е 96% вода;

щурците са по-богати на белтъчини от телешкото месо.

Информация за продукта

9786191952595

Информационен лист

Височина
24 см.
Ширина
20 см.
Дебелина
936 гр.
Дебелина
2 см.

Специфични справки

ОТЗИВИ И МНЕНИЯ

Свързани продукти (56)

Нов акаунт-регистрация