Мед, маслини, октопод

17,00 лв.
С вкл. данък

Автор: Кристофър Бакън

Издателство: Прозорец

Година на издаване: 2024 г.

Издание: меки корици 

Брой страници: 224

Тегло: 220 гр.

Categories:

Описание

Вдъхновен от любовта си към Гърция и подкрепен от богатите си познания за нея, Кристофър Бакън се впуска в забележително проучване на една от най-подценяваните кухни в Европа. Той изследва традициите и историята на осем елемента от гръцката кухня – маслините, хляба, рибата, сиренето, варивата, виното, месото и меда – и обикаля в търсене на най-добрите образци от тях. Бере маслини на Тасос, пече хляб на Крит, яде мед от мащерка на Китира и научава защо Наксос е най-хубавото място за производство на сирене на Цикладите. На страниците на тази увлекателна книга Бакън изразява своята почит към разговорите, приятелството и церемониите на масата, развивали се в продължение на хиляди години.

„Мед, маслини, октопод“ е лирично описание на най-красивата страна на Гърция и истински празник за сетивата.

Информация за продукта

9786192432799

Информационен лист

Височина
20 см.
Ширина
13 см.
Дебелина
2 см.
Тегло
220 гр.

Специфични справки

ОТЗИВИ И МНЕНИЯ

Свързани продукти (56)

Нов акаунт-регистрация